Beleef de zomer in het nieuwe Openluchttheater Brunssum

In de zomer van 2021 vinden verschillende voorstellingen plaats in het Openluchttheater in Brunssum. Kindervoorstellingen, Limburgse liedjes, swingende concerten – het is deze zomer allemaal te beleven in het geheel vernieuwde theater, uniek gelegen in de feeërieke omgeving van het Vijverpark.

Deze zomer zijn de volgende optredens gepland:

Woensdag 30 juni, om 15 uur.
Kindervoorstelling ‘Paniek in het Museum’ met Puk & Lot. Puk & Lot gaan naar een museum waar hele dure schilderijen hangen. Samen met de kinderen maakt Lot een aantal dure schilderijen veel leuker. Maar als de bewaker van het museum komt, moet Lot een dure restauratie betalen. Samen met de kinderen verzint ze een oplossing. Kaartjes zijn €2,-, te bestellen via https://shop.tickli.nl/event/paniekinhetmuseum.

Vrijdag 9 juli, om 20.15 uur.
Op Geveul speult boete. Maud Wilms, Dyanne Sleijpen en Linda Zijlmans brengen een concert met pakkende Limburgse liedjes. Met hun sprankelende driestemmige zang zorgen ze voor een onvergetelijke avond in de buitenlucht. Kaartjes zijn €10,-, te bestellen via https://shop.tickli.nl/event/opgeveulspeultboete.

Woensdag 14 juli, om 15 uur.
Kindervoorstelling Professor Popcorn. Professor Popcorn & Saartje Suikerspin willen allebei hun heerlijke traktaties aan alle kinderen in het park verkopen om zo een centje bij te kunnen verdienen. Beiden denken de enige te zijn, maar ze komen er al snel achter dat dit niet zo is! Kaartjes zijn €2,-, te bestellen via https://shop.tickli.nl/event/professorpopcorn.

Zaterdag 17 juli, om 20.30 uur.
Phil Collins Tribute. Phil Collins is een van de meest succesvolle singer/songwriters aller tijden. Phil Collins Tribute brengt een feest van herkenning, met songs zoals ‘In the Air Tonight’, ‘Invisible Touch’ and ‘You Can’t Hurry Love’. De Tribute wordt gebracht door een strakke en enthousiaste 12-koppige band die je letterlijk omver blaast. Kaartjes zijn €10,00, te bestellen via https://shop.tickli.nl/event/philcollinstribute.

Zaterdag 24 juli, om 14 uur.
Heroes of Rock & Roll. De opwindende rock & roll-tijden van weleer herleven in een spetterend, 6 uur durend programma met een DJ en de live bands Ducktail, The Atomic 4, Guy Pierson & the

Rhythm Cats en The Rumble Rousers. Kaartjes zijn €10,00, te bestellen via https://shop.tickli.nl/event/heroesofrocknroll.

Zondag 8 augustus, om 16 uur.
Gipsy Matinee met Basily Gipsy Band. De gipsy-jazz formatie Basily laat de tijden van Django Reinhardt en Stephane Grapelli herleven. Met de originele Hot Club de France bezetting wordt de Basily Gipsy Band gezien als een van de beste en origineelste gipsy formaties van deze tijd. Kaartjes zijn €15,00 voor de eerste 50 kaartjes en daarna €20,00. Te bestellen via https://shop.tickli.nl/event/BasilyGipsyBand.

Zaterdag 14 augustus, om 12.30 uur.
Brunssum Open Air. Een dagvullend Local Talents Festival, met 9 (!) optredens van lokale bands en artiesten. Talentvolle artiesten die een podium verdienen. De muziekstijlen variëren van funk/soul, jazz en hip hop tot singer-songwriters, pop en rock. Met optredens van Buzzard’s Brew, Freaky T., Astro, Janna, Judith & Friends, SweetMotions, Wolf’s Garden, Vera, en Kennedy D’abreu de Poulo. Kaartjes zijn € 5,00 (incl. 2 consumpties). Te bestellen via https://shop.tickli.nl/event/brunssumopenair.

Zondag 15 augustus, om 16 uur.
Phil Bee Trio – Dutch Blue Eyed Soul. Phil Bee speelt al 30 jaar op internationale podia met zijn blues en soul gerelateerde bands. Ditmaal semi-unplugged in trio vorm met gitarist Guy Smeets en toetsenist Pascal Lanslots, brengt het Phil Bee Trio je terug naar de 60/70s en dat met eigen versies van covers én eigen nummers. Kaartjes zijn €15,00 voor de eerste 50 kaartjes en daarna €18,00. Te bestellen via https://shop.tickli.nl/event/philbee.

Zaterdag 28 augustus, om 19 uur.
The Rolling Beatles: Tribute to The Rolling Stones en The Beatles. Een swingende show, gebracht door een stel rasmuzikanten uit het zuiden des lands. Overal waar de band tot nu toe gespeeld heeft, spelen ze de zaal plat en laten een energieke, onuitwisbare muziekliefde achter bij het publiek. Onvervalste rock en mooie ballads. Kaartjes zijn €15,00, te bestellen via shop.tickli.nl/event/therollingbeatles.

Zondag 29 augustus, om 16 uur.
iFIESTA!. Een muzikale voorstelling die flamenco, pop, dans en verhalen combineert, met flamenco-gitarist Eric Vaarzon, danseres Conchita Boon en zangeres ELLE. Het resultaat is een show met wervelende ritmes, spectaculaire dans, indiepop, nog meer ritme, en vooral: het plezier om elkaar al improviserend te vinden. Kaartjes zijn €20,00, te bestellen via https://shop.tickli.nl/event/fiesta.

Alle genoemde entreeprijzen zijn excl. servicekosten.

Maatregelen tegen corona

Op dit moment zijn nog steeds (beperkte) coronamaatregelen van kracht. Dat betekent dat in het theater tussen bezoekers/huishoudens 1,5 meter afstand bewaard moet blijven. Niet elke zitplaats kan om die reden bezet worden. Voor elke voorstelling is daarom slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar.

Officiële opening Openluchttheater
Het Openluchttheater in Brunssum gaat deze zomer opnieuw open, na een sluiting van anderhalf jaar vanwege een ingrijpende verbouwing waarbij onder meer een overkapping werd geplaatst.

Het theater zal officieel worden geopend in het weekend van 9-12 september. Dit ‘openingsweekend’ biedt een veelzijdig programma voor jong en oud. Meer informatie over het openingsprogramma volgt binnenkort!