Vereniging

Shape

Naast de politieke tak bij Lijst Borger hebben we een sterke verenging staan.
De vereniging heeft tot doel het behartigen van de belangen van de inwoners van de gemeente Brunssum in de ruimste zin van het woord. Zij tracht haar doel te bereiken door o.a. deelname aan de verkiezingen van de gemeenteraad van de gemeente Brunssum en het samenstellen van een politiek programma waarin het doel nader omschreven wordt.

Onze missie

  • Wij willen deel uit maken van de coalitie in een substantiële rol waarbij we onze doelstellingen kunnen realiseren;
  • Wij willen regelmatig en duidelijk communiceren, in de media zichtbaar zijn, informatie verstrekken en duidelijk zijn over onze standpunten;
  • We willen groeien naar tenminste 100 leden die onze kernwaarden en visie onderschrijven en zich hiervoor inzetten.

Onze normen & waarden

  • Betrouwbaar
  • Passie
  • Gelijkwaardig
  • Vrijheid
  • Maatschappelijk betrokken
  • Ondernemend

 

Ons Huishoudelijk Reglement
Ook als vereniging willen we onze zaken graag goed regelen. Wil je weten hoe?
Klik hier voor ons huishoudelijk reglement.

Ons spreekuur
Elke maand kunt u uw problemen, vragen of ideeën rechtstreeks aan mensen van Lijst Borger voorleggen op ons spreekuur. U komt naar ons toe en wij gaan er samen met u mee aan het werk. 
Elk “vraagstuk” beschouwen wij als even belangrijk; wij vinden of een duidelijk antwoord, of de instantie(s) of personen die u een stap verder kunnen helpen. En uw ideeën? Als we denken dat ze uitvoerbaar zijn en wenselijk, maken we ons er hard voor. In beide gevallen houden we een vinger aan de pols en blijven betrokken.

Waarom deze aanpak?
Politieke partijen beloven rond de verkiezingen gouden bergen. Bijna allemaal vinden ze dat alleen zij gelijk hebben over allerlei onderwerpen. En als de verkiezingen achter de rug zijn wordt de burger getrakteerd op vergaderingen over ingewikkelde raadsvoorstellen en politieke spelletjes van andere partijen. Of op bijgekleurde “feiten” in blaadjes of advertenties. De partijpolitiek staat centraal, scoren staat voorop.

Wij leren van onze fouten; en wij willen het dan beter doen. Wij horen daarom graag wat u frustreert, of wat u blij kan maken. Wat uw vragen zijn. En dan gaan we kijken of en – zo ja hoe – we er voor kunnen zorgen dat u een eerlijk en duidelijk antwoord krijgt. Op deze manier staat U centraal. Niet de politicus, niet de partij.

Elke maand publiceren wij op onze website en onze Facebook pagina de plek, de datum en het tijdstip waar wij met ons spreekuur aanwezig zijn. U kunt ons opzoeken. En wij? Wij nemen de tijd voor u. Zodat u eindelijk een partij in uw gemeente heeft die u bij blijft.

LIJST BORGER!