35% extra subsidie voor Brunssumse verenigingen

De gemeente Brunssum verstrekt in 2022 een extra subsidie aan verenigingen. De extra subsidie van 35% is bedoeld om een extra activiteit voor leden te organiseren.

Daarmee wil de gemeente verenigingen helpen bij de ledenbinding, nadat er in de afgelopen 2 jaar (2020-22) vanwege corona maar weinig activiteiten georganiseerd konden worden.

De extra subsidie is voor onder meer (gehandicapten)sportverenigingen, culturele verenigingen, buurtverenigingen, scouting, lotgenotenorganisaties, organisaties voor ouderen, en overige maatschappelijke verenigingen en stichtingen.

Om voor de extra subsidie in aanmerking te komen, moet een vereniging in 2021 een subsidie van de gemeente hebben ontvangen. Ook moet de vereniging normaliter, dus buiten coronatijd, jaarlijks tenminste 6 fysieke bijeenkomsten in Brunssum organiseren. De extra te organiseren activiteit dient plaats te vinden in 2022.

Aanvragen
De subsidie moet vooraf aangevraagd worden. Daarbij geldt een termijn van tenminste 12 weken vóórdat de extra activiteit plaatsvindt.

Het aanvragen kan vanaf 4 april 2022. Aanvragen kunnen tot 8 oktober 2022 worden ingediend.

Ga voor het aanvragen naar de website van de gemeente, www.brunssum.nl/extrasubsidie2022.