Hugo Janssen

Beroep:

Wethouder gemeente Brunssum

Verenigingen/bestuursfunctie:

Voorzitter Schutterij Sint Gregorius de Grote.

President en voorzitter van C.V. De Kirkstroatnarren Brunssum

Bestuurslid Stichting Koning Carnaval

 

Hugo Janssen

Wie is Hugo Janssen?

Ik ben Hugo Janssen en inmiddels 11 jaar wethouder in mijn prachtige gemeente Brunssum, namens Lijst Borger. Ik ben trots dat ik ook de komende verkiezingen weer Lijst Borger mag aanvoeren als lijsttrekker en de verkiezingsstrijd mag leiden.

Ik ben ruim 28 jaar gelukkig getrouwd met Dorine en hebben wij samen 2 prachtige dochters Loes en Fleur.

Mijn hobby’s zijn Schutterij St. Gregorius de Grote, de drumband,  De Heeren van op gen Hoes en Carnavalsvereniging de Kirkstroat Narren. 

Waarom Lijst Borger? Via mijn Opa Frans Janssen heb ik de eerste keer kennis mogen maken met de politiek in Brunssum. Frans Janssen was een Brunssummer met hart voor de medemens en zeer begaan met iedere burger. Samen met mijn vader heb ik nog in een verkiezingskaravaan mogen meerijden als kleine jongen. Mijn Opa is helaas zeer vroeg overleden en zijn laatste wens was dat iemand hem zou opvolgen in de Brunssumse politiek.

Zo geschiedde. Mijn vader, Goof Janssen, heeft het politieke stokje overgenomen en decennia lang de Brunssummer vertegenwoordigd in de politieke arena. Goof Janssen kenmerkte zich in de politiek als een no nonsens wethouder die zich altijd heeft ingezet voor de inwoners van de gemeente Brunssum in al haar facetten.

Toen mijn vader in 2006 aangaf te willen stoppen met de politiek heb ik de uitdaging opgepakt om hem op te volgen. Eerst 4 jaar als raadslid en sinds 2010 als wethouder (met een kleine onderbreking tot vandaag). Dat waren jaren die zich het best laten kenmerken als een schip besturen op een ruwe zee. Toch heeft Lijst Borger de storm doorstaan en – mede dankzij haar inzet in de raad en het College – de gemeente Brunssum naar een stabiel niveau gebracht.

Minima die er op vooruit zijn gegaan, Nieuwe basis scholen, investeringen in de openbare ruimte en de oprichting van Betere Buren en daarmee het bieden van mensen die het zelf niet lukt om aan een betaalde baan te komen. De doorontwikkeling van de wijkgerichte aanpak staat in de stijgers waarmee wij de connectie naar de wijken en buurten stevig gaan verankeren. Erg trots ben ik op de afname van ca. 25% mensen in een uitkering die zijn uitgestroomd. Zeer recent heb ik de laatste hand mogen leggen aan de bouw van de overkapping van het Openluchttheater met een spetterende opening voor alle Brunssummers die gratis toegankelijk was. Cultuur staat hoog in het vaandel bij Lijst Borger en dat moet en zal ook zo blijven. De invoering van de Brunssum Card dat een persoonlijk idee van mij was en is ontwikkeld om onze economie in Brunssum te stimuleren en onze burgers een Corona compensatie te bieden. In onze campagne zullen de behaald successen de komende maanden zeer zeker terug komen, blijf ons dus volgen.

Jarenlang heb ik met hart en ziel gewerkt voor Brunssum en met uw ondersteuning, met uw stem, komen er nog jaren bij om dit werk voort te zetten voor U als Brunssummer.

Belangrijk is de afnemende interesse in de politiek een halt roe te roepen. Lijst Borger komt met een sterk verjongde kieslijst waarin nieuwe leden de kans kregen om ervaring op te doen en zich te ontwikkelen. Eerst rustig op de achtergrond waarbij zij klaargestoomd worden om de stap voorwaarts te maken binnen Lijst Borger en voor Brunssum.

Was getekend,

Hugo Janssen